Poziv na sudjelovanje na treningu za Mlade zelene aktiviste

Zelena europska fondacija u suradnji sa Udrugom Zeleni prozor i Mrežom za suradnju i razvoj Istočne Europe (Cooperation and Development Network Eastern Europe) organizira trodnevni trening za 20 sudionika u okviru projekta „European Green Activist Training“ (EGAT) koji će se održati u Domu Crvenog križa u parku prirode Medvednica od 20. do 22. listopada 2017. godine. Kroz trening, sudionici će se upoznati s institucijama Europske unije, te osnovama zelene politike i politike održivog razvoja te će kroz diskusije s predstavnicima iz lokalne vlasti i predstavnicima Europske unije istraživati mogućnosti uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.

Trening se održava u sklopu EGAT projekta u kojem osim Hrvatske sudjeluju i organizacije iz Finske, Mađarske, Češke i Malte te CDN kao krovna organizacija za zemlje Istočne Europe. Nakon inicijalnog treninga za aktiviste, predviđeno je putovanje i zajednički posjet sudionika iz svih partnerskih država institucijama Europske unije u Bruxellesu. Budući sudionici treninga su obvezni sudjelovati na sastancima prije i poslije treninga kao i na putovanju u Bruxelles 5. ožujka 2018. godine.

Za sudjelovanje na treningu mogu se prijaviti osobe od 19 do 26 godina starosti iz Hrvatske. Posebno se potiču prijave sudionika koji nemaju iskustva u području u kojem se izvodi trening. Prijave su dostupne OVDJE, a zaprimaju se do 30. rujna 2017. godine.

Troškove smještaja i hrane za trening, kao i troškovi za Bruxelles Study Tour u potpunosti pokrivaju organizatori.

Okvirni program cijelog treninga možete pronaći OVDJE. Moguće su manje promjene u dnevnom rasporedu programa.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu zeleni.prozor@gmail.com i kaca@cdnee.org.

Više o projektu na: http://gef.eu/project/european-green-activists-training/

Poziv na GEF website-u (ENG) http://gef.eu/event/egat-in-zagreb/

*This project is organised by the Green European Foundation with the support of Zeleni Prozor and CDN and with the financial support of the European Parliament to the Green European Foundation.